Er du klar til at forstå dit sansesystem?

Lær dine sensoriske præferencer at kende, og opdag, hvordan små ændringer kan føre til store forbedringer i din daglige trivsel.

Hvad er en sensorisk undersøgelse?

Den sensoriske undersøgelse tager udgangspunkt i din hverdag, og indeholder en sensorisk profil, test af din interoception og klinisk observation af din sensoriske bearbejdning.

Dette er din chance for at få klarhed over, hvordan din sansning påvirker dine daglige aktiviteter, og vigtigst af alt – hvordan du kan optimere din hverdag med denne viden. Gå fra udfordringer til løsninger med indsigt i dit sensoriske system.

Når du kender din sanseprofil, kan du skræddersy dine omgivelser og din hverdag for at minimere stress og forbedre din livskvalitet. Du reducerer dermed under- og overstimulering samt forebygger overbelastning af dit nervesystem.

Hvordan kan en sensorisk undersøgelse hjælpe dig?

  • Få kontrol over din hverdag: Reducér overbelastning og stress ved at forstå dine unikke sensoriske behov. Med indsigt i, hvordan dine sanser reagerer på omgivelserne, kan du skabe et liv, hvor du føler dig mere i balance.
  • Boost dit arbejde: Skab en arbejdsmiljø og -struktur, der matcher dine sensoriske præferencer. Når du arbejder i harmoni med dine sanser, kan du opnå mere på kortere tid og med mindre stress.
  • Berolig dit nervesystem: Identificer og minimér de sanseindtryk, der under- og overstimulerer dig i hverdagen. Med en sensorisk undersøgelse får du strategier til at finde ro i en travl hverdag og forebygge stress.
  • Oplev indre ro i dit hjem: Tilpas dit hjemmemiljø til dine sensoriske behov og skab en oase af ro og velvære. En sensorisk undersøgelse giver dig de nødvendige indsigter til at skabe et rum, hvor du virkelig kan slappe af.
  • Mestre angst og stress: Forstå, hvordan dine sanser reagerer på bestemte stimuli, og lær teknikker til at håndtere disse reaktioner. Med denne viden kan du tage kontrol over din angst og reducere stress i hverdagen.
  • Forbedre din kropskontrol og -bevidsthed: Forstå, hvordan dine sanser påvirker din motorik og balance. Oplev, hvordan små justeringer kan gøre en stor kropslig forskel i din dagligedag.
  • Få fornyet din energi: Undgå overstimulering og udmattelse ved at skabe et miljø og en daglig rutine, der er i harmoni med dine sanser. En sensorisk undersøgelse hjælper dig med at finde den rette balance, så du kan føle dig mere energisk og veltilpas, så du har energi til de aktiviter, som du finder meningsfulde.

Den sensoriske undersøgelse foregår enten hos dig, online eller hos mig.


Mit fokus er din hverdag

Hvem henvender undersøgelsen sig til?

  • Unge og voksne fra 14 år og opefter, der finder deres hverdag begrænset af sansebearbejdningsforstyrrelser.
  • Personer med eller uden diagnoser som autisme, ADHD, angst, stress eller belastningsreaktioner, der ønsker at forbedre deres livskvalitet ved at forstå og håndtere deres sensoriske udfordringer.

Er det dig?

Hvis du genkender dig selv i flere af disse udfordringer, kan en sensorisk undersøgelse hjælpe dig med at forstå og håndtere dine sensoriske behov bedre.

  • Sansefølsomhed: Overfølsomhed overfor lugte, lyde eller lys, som kan føles overvældende eller irriterende.
  • Humørsvingninger og koncentrationsbesvær: Hyppige ændringer i humøret eller problemer med at holde fokus i din daglige rutine.
  • Mad og spise udfordringer: Vanskeligheder med at spise forskellige typer mad eller præferencer for en meget begrænset kost.
  • Daglige udfordringer: Problemer med at håndtere daglige aktiviteter som madlavning, rengøring og organisering af din hverdag.
  • Sociale udfordringer: Ubehag ved at være tæt på andre, især dem der bruger parfume, eller problemer med at opretholde sociale relationer.
  • Stress og press: Følelser af konstant stress og pres i din daglige rutine.
  • Kropsfornemmelse og -bevidsthed: Nedsat evne til at føle din egen krop eller forstå, hvordan du bevæger dig.
  • Motorisk uro: Følelser af rastløshed eller problemer med at kontrollere dine bevægelser.
  • Balanceproblemer: Hyppig svimmelhed eller nedsat balance, som gør det svært at bevæge sig sikkert.
  • Rutiner og forudsigelighed: Et stort behov for faste rutiner og forudsigelighed for at føle dig tryg.
  • Kropslige signaler: Problemer med at mærke, når du er sulten, tørstig eller mæt.
  • Øget træthed og hjernetræthed: Følelser af konstant træthed eller mentale udmattelse.
  • Søvnproblemer: Vanskeligheder med at falde i søvn eller opretholde en god søvnkvalitet.
  • Berøringsfølsomhed: Problemer med at tolerere berøringer eller forskellige teksturer.
  • Koordinering og kontrol: Udfordringer med at koordinere bevægelser eller et stærkt behov for kontrol over din omgivelse.

Undersøgelsens indhold

Adolescent/Adult Sensory Profile (AASP) (sanseprofil) er en standardiseret og evidensbaseret test. Testen består af 60 spørgsmål til dig om, hvordan du bearbejder og reagerer på sanseindtryk i hverdagen. Spørgsmålene er fordelt på smag- og lugteindtryk, visuelle-, auditive-, vestibulær-, proprioceptiv- og taktile input samt aktivitetsniveau.

For at klarlægge interoception benyttes MAIA, Multidimensional Assessment of Interoceptive Awareness, som er et spørgeskema, som måler flere dimensioner af interoception (bevidstheden om kropslige fornemmelser). Testen indeholder 8 kategorier. 

Det får du ud af den sensoriske undersøgelse

Du vil få konkrete forslag tilpasset til din hverdag, dvs. hvordan du på en mere tilfredstillende måde kan leve et liv ud fra dit sansesystem.

Gennem bevidsthed og øget forståelse for, hvordan du fungerer bedst, forebygges stress og din trivsel øges. Du bliver i stand til at undgå det som påvirker dig på en belastende måde og bruge dine ressourcer mere bevidst.

Den sensoriske undersøgelsesrapport kan benyttes til at understøtte dit videre forløb fx. afklaring af uddannelse/job/beskæftigelse, behandlingsforløb eller din egen selvforståelse.

Er du klar til at tage kontrol over din sensoriske velvære?

Bliv bevidst om dine sensoriske præferencer og lær, hvordan du kan forme din hverdag, så den støtter din trivsel optimalt.

Tryk på Instagram ikonet, og følg med på Instagram for at få tips, tricks og viden omkring sanseintegration, nervesystemet, selvregulering, hverdagsaktiviteter, struktur og meget mere.